AktuelltAktiviteterArtiklarKommunenFörbundet SPFseniorernaFöreningen i Danderyd Bli medlemInbjudanLogga inVillkor
2021-04-15

2020-05-05

5 maj 2020

Ordförande har ordet

Tänk att det gick så fort att i princip stänga ner Sverige för oss seniorer!

 

Vi vet inte hur länge vi måste hålla hos hemma, inte gå på några evenemang, inte träffa barn och barnbarn IRL (som datafolk säger, betyder in real life) distansera oss socialt. Man ska gå över till den digitala världen, som inte alla av oss är så bra på. Men kramarna då? Det går inte att kramas digitalt. Vi kan inte besöka gamla kompisar som kanske lever ensamma, får bara höras per telefon, men det är inte samma sak. Men vi måste hålla ut, hålla avstånd och tvätta händerna och hoppas att vi har någon som ser till att vi får mat och annat livsnödvändigt. 

 

För er som är vana vid den digitala världen finns det många hemsidor man kan roa sig med. Man kan gå på visning i muséer, t.ex. Louvren, lyssna på radion, lyssna och titta på konserter i SVT. Det finns också pussel som man kan ladda ner till sin läsplatta eller smartphone. Böcker kan man låna via Boken kommer. Uppfinningsrikedomen är nästan oändlig.  Det finns en artikel om släktforskning på annan plats.

 

SPF Stockholmsdistriktets Årsstämma, som skulle gått av stapeln i april är framflyttad till augusti. SPFs Kongress som skulle varit i mitten av juni har delats upp i två, en videokonferens för de nödvändigaste besluten den 12 juni och en mer traditionell kongress under hösten när man behandlar övriga frågor.

 

Idun har ställt in alla arrangemang fram till sommaren. Kalendariet innehåller tre arrangemang och vi har vissa planer för resten av hösten, men vet inte nu om det går att genomföra dem, vi sitter kanske fortfarande ”i karantän” då.  

 

Sjukvårdsgruppen har tagit paus. Vi får inte besöka de som bor på våra äldreboenden, vilket medför att också förtroenderådsmötena tar paus. Det finns ingenting att rapportera från KPR, det planerade mötet i maj har ställts in.

 

Detta nummer av medlemsbladet är kanske inte så innehållsrikt. Förhoppningsvis finns det mer att läsa i nästa nummer som kommer ut i början av hösten. Vi har dock en spännande reseberättelse från en resa 2014 till Sydamerika. Den är läsvärd, i synnerhet nu när vi nu har mer eller mindre reseförbud.

Osäkerheten inför framtiden är stor, men det gäller att inte förlora hoppet. Vi är ju på väg in i den ljusaste tiden på året och vi får då glädja oss med att kanske höra fågelkvittret på våren och att hela naturen kommer till liv. Ta vara på det!

Ändra | Ny

SPF Seniorerna Idun Danderyd
Edsviksvägen 1 A 182 57 DANDERYD
Telefon: 08-7558290 spf.idun@telia.com
Red: Hans Iwan Bratt. epost: hibratt@gmail.com.