AktuelltAktiviteterArtiklarKommunenFörbundet SPFseniorernaFöreningen i Danderyd Bli medlemInbjudanLogga inVillkor
2021-04-15

2020-11-16

Hur går det för Danderydsgeriatriken?

title

För några år sedan skulle Geriatriken på Danderyds sjukhus läggas ner och flyttas över till Sollentuna. Pensionärerna i Danderyd protesterade. Man ansåg att det var en klar fördel att geriatriken fanns i närområdet och att den var kopplad till ett akutsjukhus.

Protesterna klingade länge för döva öron, men så började det lacka mot valrörelse och Danderydsgeriatriken fick bli kvar på Danderyds sjukhus. Danderydsborna var nöjda.

Det har nu gått några år och ingenting har hörts om geriatriken. Kan vi nu sitta lugnt i båten?

Det hände för en tid sedan att en patient, som varit svårt sjuk, skulle flyttas från sjukhuset till geriatriken för rehabilitering. Eftersom patienten hade sondmatning kunde Danderydsgeriatriken inte ta emot denne. I stället rekommenderades flytt till Sollentunageriatriken, som hade kompetens för sondmatning.

Nu undrar jag om det finns andra patienter som råkat ut för liknande, d.v.s. att Danderydsgeriatriken inte kan klara av relativt enkla åtgärder, som Sollentunageriatriken sägs kunna klara.

Var detta fall en engångsföreteelse eller pågår det en smygnedrustning av Danderydsgeriatriken till förmån för Sollentunageriatriken?

Undrar en konspiratoriskt lagd Anita Enflo, som gärna tar emot exempel och synpunkter per telefon 0705 21 48 24 eller e-post anita.enflo@gmail.com

Anita Enflo

SPF Seniorerna Idun Danderyd
Edsviksvägen 1 A 182 57 DANDERYD
Telefon: 08-7558290 spf.idun@telia.com
Red: Hans Iwan Bratt. epost: hibratt@gmail.com.